Twitter
Project: McDonald's Underwood
Client: McDonald's Australia
Location: Underwood
Discipline: Architecture | Interiors | Food

McDonalds Underwood is an innovative new design and customer experience launched by McDonalds in December 2015. In parallel with Hong Kong, this is the first of a number of initiatives being tested globally and developed by McDonalds in conjunction with Landini Associates.

The highly colorful graphic environments, that have been the benchmark for McDonalds internationally, are replaced with a simpler, quieter and more classic solution.

 

An experiment in "No Design, the intention is to hero the food, the service and the people who come to enjoy it. To create a “recognisable neutrality” that allows this to happen. Precast concrete walls, stainless steel, glass and oak form the shell with a stylish simplicity. The kitchen is opened and viewed through a lens of red glass, both in the restaurant but radically in the drive through too. 

Our scope included building design, interiors, a re-modelled kitchen, drive through and graphic communications.

The new pavilion style building is almost entirely transparent with only essential back of house and customer services discretely hidden behind precast concrete panels. The drive through and restaurant experience have been transformed by exposing the working kitchen both front and back, entertaining car bound and seated diners alike with the theatre of food production. Once ordered customers can literally follow the preparation of their meal.

McDonald's Underwood

We were engaged by McDonald's Australia to launch an innovative new design and customer experience in Underwood, QLD. In parallel with Hong Kong, this is the first of a number of initiatives being tested globally and developed by McDonalds in conjunction with Landini Associates.

The highly colorful graphic environments, that have been the benchmark for McDonalds internationally, are to be replaced with a simpler, quieter and more classic solution.

An experiment in "No Design, the intention is to hero the food, the service and the people who come to enjoy it. To create a “recognisable neutrality” that allows this to happen. Precast concrete walls, stainless steel, glass and oak form the shell with an almost Miesian simplicity. The kitchen is opened and viewed through a lens of red glass, both in the restaurant but radically in the drive through too. 

Our scope included building design, interiors, a re-modelled kitchen, drive through and graphic communications.